Pikku Ratamestarit Orismala

Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatus » Varhaiskasvatusyksiköt » Pikku Ratamestarit Orismala

Orismalan ryhmis

 

 

Talomme on 12 paikkainen, 3 kasvattajan yksikkö ja aukioloaikamme on klo 6.00-17.00.

Yksikkömme sijaitsee Orismalan idyllisessä pikku kylässä, v. 1883 rakennetussa vanhassa ratamestarin talossa.

 

Orismalan ryhmiksessä luomme lapsille turvallisen ja kodinomaisen ympäristön ja paljon iloisia hetkiä. Huomioimme lapset yksilöinä ikätason mukaisesti ja toimimme pienryhmittäin. Mietimme joka kaudelle teeman, jonka pohjalta suunnittelemme ja toteutamme monipuolista, kehittävää ja lapsen kasvua ja oppimista tukevaa toimintaa lasten toiveita kuunnellen. Ruokamme valmistetaan koulukeskuksen keittiöllä ja kuljetetaan meille tarjoilttavaksi.

 

Aloitamme päivät aamutuokiolla, jossa käydään läpi kalenteria, lauletaan, leikitään, luetaan kirjaa ja kerrotaan kuulumisia. Ohjattua toimintaa on joka päivä eri muodossa mm. askartelua tai muita kädentaitoja, kynätehtäviä, jumppaa, laulu/leikkituokioita, liikuntaleikkejä, rakentelua, temppurataa tms. Aikaa jää myös vapaampaan, omaehtoiseen leikkiin. Ulkoilemme joka päivä kaksi kertaa. Iso, aidattu piha tarjoilee mahdollisuuksia monenlaiseen liikkumiseen ja toiminnan pitämiseen. Välillä lähdemme retkeilemään ja tutustumaan lähiympäristöön ja luontoon.

 

Mahdollisuuksien mukaan osallistumme kunnan, seurakunnan tai muiden tahojen järjestämiin lapsille sopiviin tapahtumiin. Joka kevät teemme kevätretken vaihtuviin kohteisiin.