Päiväkoti Pikkutervakko

Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatus » Varhaiskasvatusyksiköt » Päiväkoti Pikkutervakko

Päiväkoti Pikkutervakko

 

 

Pikkutervakko sijaitsee Kylkkälän alakoulun kanssa samassa kiinteistössä, peltojen keskellä, valtatien vieressä, hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä. Pikkutervakossa on kaksi erillistä ryhmää; Metsätähdet 0-3 vuotiaat ja Sinikellot 3-5 vuotiaat. Päiväkoti on auki klo 6.00-17.00 välisenä aikana.

 

Päiväkodissamme toimii ammattitaitoinen henkilökunta, joka koostuu neljästä varhaiskasvatuksen opettajasta,  kahdesta lastenhoitajasta, ryhmäavustajasta sekä päiväkotihuoltajasta. Lisäksi yhteistyökumppaninamme on Veo (varhaiskasvatuksen erityisopettaja), joka on talossamme tarvittaessa.

 

Toiminnassamme toteutamme pienryhmätoimintaa. Tällä tarkoitetaan lapsiryhmän jakamista 2-3 pienempään ryhmään päivän aikana. Näin ollen lapsen ajatuksia ja kiinnostuksen kohteita on helpompi havainnoida ja toteuttaa pienemmässä ryhmässä. 

 

Pedagogisena suuntautumisena päiväkodilla on seikkailu. Tutustumme seikkailun avulla mm. musiikin, liikunnan ja kuvataiteen ihmeelliseen maailmaan. Teemme vuosittain toimintasuunnitelman rungon, jonka jätämme tietoisesti riittävän väljäksi, jotta lasten ääni pääsee toimintakauden aikana kuuluville. Syyskaudella tutustumme lapsiin heidän omien kiinnostuksen kohteiden kautta, joita syvennämme kevään aikana.

 

Osastoilla on toimivat pienryhmätilat, jotka mahdollistavat erilaisten projektien toteuttamisen. Sisäliikuntatiloina toimivat Kylkkälän kylätalon liikuntasali sekä päiväkodin sali. Päiväkodilla on myös mahdollisuus käyttää koulun luokkatiloja niiden ollessa opetukselta vapaana. Pihapiiristä löytyvät myös hyvät luistelu- ja hiihtomahdollisuudet.

 

Pikkutervakko instagramissa