Tapahtumat

Tapahtumat

Jazzoikoon! Esa Pietilä ja Ultima Thule

19.10.2024
KLO 19:00 - 22:00

 

Palkittu saksofonisti Esa Pietilä ja legendaarinen Ultima Thule yhteiskonsertissa

Legendaarinen seinäjokelaisyhtye Ultima Thule, jonka ura alkoi jo 1970-luvulla, palaa lavoille ja soittaa comeback-keikan Kalevan Navetan Hugo-salissa lauantaina la 19.10. alkaen klo 19. Samassa konsertissa, ennen Ultima Thulea esiintyy Yrjö-palkittu saksofonisti Esa Pietilä soolona.

Ultima Thule on legendaarinen seinäjokelaisyhtye, joka soitti ensimmäisessä Provinssirockissa vuonna 1979. Yhtyettä ei pidä sekoittaa samannimisiin ruotsalais- ja virolaisyhtyeisiin.

Ultima Thule tekee syksyllä comebackin ja julkaisee levyn lokakuussa. Bändin perustajajäsen, kitaristi Pertti Pitkäkoski, on saanut mukaan alkuperäiset soittajat: Ilpo Aron (basso), Jamppe Ojalan (rummut) ja Avanti!-orkesterissakin vaikuttavan Heikki Nikulan (puhaltimet). Helsingin kaupunginorkesterissa Nikula on soittanut bassoklarinettia 1991 lähtien. Kosketinsoittaja Mikko Jääskä on mukana nykykokoonpanossa.

Kansainvälistäkin arvostusta saanut Pietilä on monipuolisesta musiikistaan tunnettu rohkea improvisoija saksofonisti ja säveltäjä, jonka mielikuvitus tuottaa mielenkiintoisia tarinoita. Hänen rikkaasta sävellystuotannostaan on hyvänä esimerkkinä yhteistyö mm. monien klassisen musiikin orkestereiden kanssa. Yhteistyö Avantin ja Esa-Pekka Salosen, Eero Hämeenniemen ja Santtu-Matias Rouvalin kanssa ei ole ollut vierasta. Soolokonsertteja antanut Pietilä on tuttu näky myös konsertoimassa kirkoissa.

Kuva Pietilästä: Heikki Tuuli

Ultima Thule -bändikuva: henkilöt vasemmalta oikealle: Heikki Nikula, Pertti Pitkäkoski, Ilpo Aro, Mikko Jääskä ja Jarmo Ojala.

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

Hinta

20 €. Opiskelijat 2 yhden hinnalla.

Paikka

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Hugo-sali

 

Osoite

Nyykoolinkatu 25, 60100,

 

Tapahtuman järjestäjä

Marita Nyrhinen

marita.nyrhinen@outlook.com

0505543964