Tapahtumat

Tapahtumat

Julkisen taiteen seminaari

19.09.2024
KLO 13:00 - 16:00

 

Maksuton julkisen taiteen seminaari tarjoaa runsaasti näkökulmia julkisen tilan taiteeseen

Julkisen taiteen seminaari tarjoaa runsaasti näkökulmia julkisen tilan taiteeseen, sekä käytännön tietoa hankintaprosesseista ja taiteilijan osuudesta.


Ohjelma:

13-14               Leevi Lehtinen, taiteilija-asiantuntija, Taiteen edistämiskeskus:

Julkisen taiteen hankintaprosessit taiteilijan näkökulmasta

14-14.30          Vesa-Pekka Rannikko, kuvataiteilija:

Julkisen taiteen tekijän näkökulma. Taiteilijapuheenvuoro.

14.30-15          Kahvitus
15-15.30          Elina Teitti, taidekuraattori ja Elina Alkio, koordinaattori:

Seinäjoen taidehalli ja Seinäjoen julkisen taiteen hankkeet. Tilaajanäkökulma.

15.30-16          Keskustelua

Taiteilija-asiantuntija Leevi Lehtinen toimii Taiteen edistämiskeskuksen Julkisen taiteen asiantuntijapalvelussa, ja on työskennellyt yhdessä tilaajien taiteilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa, ja ollut mukana kehittämässä rakennetun ympäristön taidehankkeita erityisesti Pohjanmaalla. Leevi Lehtinen avaa puheenvuorossaan julkisen taiteen prosesseja, miten taiteilija pääsee julkisen taiteen tekijäksi.

Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikko on kokenut julkisen taiteen tekijä ja ammattilainen julkisen taiteen valintaraadeissa. Vesa-Pekka Rannikko tuo seminaariin tekijän näkökulman, ja kertoo Seinäjoelle pystytetyn teoksensa tekoprosessista.

Taidekuraattori (ts.) Elina Teitti johtaa Seinäjoen taidehallia ja vastaa visuaalisen taiteen edistämisestä kaupungissa. Julkisen taiteen koordinaattori Elina Alkio vastaa julkisen taiteen projekteista ja kaupungin taidekokoelmasta. Seinäjoen taidehalli toimii asiantuntijana ja koordinoi julkista taidetta Seinäjoen kaupungissa julkisen taiteen periaateohjelman mukaisesti. Teitti ja Alkio tuovat seminaarin tilaajan näkökulman, ja kertovat Seinäjoen ajankohtaisista julkisen taiteen hankkeista. 

Julkisen taiteen seminaarin järjestää Suomen Kulttuurirahaston Visuaalisen taiteen vauhdittamo -hanke yhteistyössä Taideyliopiston ja Seinäjoen taidehallin kanssa.

Seminaari on avoin ja maksuton. Seminaari on suomenkielinen. Vähentääksemme hävikkiä pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 17.9. mennessä. https://link.webropol.com/ep/vauhdittamojulkinentaide

Lämpimästi tervetuloa!

Kuvassa: Risto Pentikäinen, Horsma (2019)

Suomen kulttuurirahasto, Seinäjoen taidehalli, Taideyliopisto

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

 

Osoite

Nyykoolinkatu 25, 60100,

 

Tapahtuman järjestäjä

Jenni Latva

jenni.latva@uniarts.fi

040 710 4371