Tapahtumat

Tapahtumat

Näyttely: Jaana Kotoneva - Tänä yönä löydän taivaanrannasta huomisen

22.05.2024 - 31.07.2024
KLO 12:00 - 16:30

 

Tämä päivä on jo paennut. Uusi on tulossa. Millaisen teet siitä?

”Tänä yönä löydän taivaanrannasta huomisen” -valokuvanäyttely kertoo siitä, miten yksi yö erottaa menneen, nykyhetken, tulevan ja niiden ohuet rajapinnat. Hektisessä arjessa yhteytemme ajan jatkuvuuteen saattaa kadota – energiamme menee päivästä toiseen kulkemiseen ja lyhytnäköiseen oman edun tavoitteluun. Suhtaudummeko uuteen päivään itsestäänselvyytenä vai lahjana uusine mahdollisuuksine?

Suomen kesän yötön yön tarjoaa meille tilaisuuden katsoa huomiseen saumattomasti nykyhetkestä. Vaikka ihmisinä tarvitsemmekin lepoa päivien välissä, meillä on silti valon sävyjen kautta yhteys tulevaan eri tavalla kuin talven pitkinä pimeinä päivinä, jolloin päivän ja yön raja on erottuvampi.

Kesäyön pitkään kestävä valo on kiehtonut minua jo vuosia. Se miten valon sävyt auringon laskiessa muuttuvat vähitellen tarjoten meille kuin luonnon oman performanssin joka ilta. Avarassa tilassa on mahdollisuus nähdä koko värien kirjo – kääntymällä 360 astetta valo ja väri ovat jotain muuta kuin toisella puolella ennen kääntymistä.

Käyttämäni ICM tekniikka hämärtää näkemäämme ja luo tilan, jossa rajat poistuvat. Juuri siellä on mahdollisuus siirtyä alitajunnan maailmaan ja antaa tilaa vapaasti virtaaville sisäisille kokemuksille.

Toivon, että kuvieni ääressä pääset kesäyön valon kuljettamana kulkemaan tulevaan ja huomiseen – miltä se näyttää ja miltä tahtoisit sen näyttävän? Millaiseksi elämäsi voisi muuttua, jos tietoisesti eläisit tämän päivän luoden mahdollisuuksia paremmalle huomiselle?

Y-talon galleria sijaitsee 2. kerroksessa R-kioskin vieressä.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin ja kuulemaan ajatuksia teosten taustalla maanantaina 3.6. klo 18-19! Taiteilija on paikalla myös keskiviikkona 31.7. klo 16.-16.30.

Jaana Kotoneva

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Y-talon galleria

 

Osoite

Koskenalantie 18, 60220, Seinäjoki

 

Tapahtuman järjestäjä

Jaana Kotoneva

jaana@jaanakotoneva.fi

0400982873