Tapahtumat

Tapahtumat

Taidenäyttely: TUULISSA JA PILVISSÄ

02.08.2024 - 23.08.2024
KLO 18:00 - 17:00

 

Carita Laukkonen

Taiteilija muistaa rakastaneensa  piirtämistä jo lapsena mutta urheilu vei nuoruusvuosina mennessään. Evijärveläinen Carita Laukkonen alkoi maalata kolmannen lapsen synnyttyä vuonna 2020 ja teki ensimmäisen tilaustyönsä vuonna 2021. Siitä alkaen teoksia alkoi mennä kaupaksi enemmänkin. ”Kaikista maalauksista olen myynyt tähän mennessä kolmanneksen ja olen ehtinyt pitää jo useita näyttelyitä”, Carita kertoo. Kolmen ihanan lapsen äitinä olemisen lisäksi itseoppinut taiteilija tekee maalaustyötä nyt kokopäiväisesti.

Laukkonen myöntää nauttivansa ulkona liikkumisesta ja kertoo luonnon olevan suurin inspiraatio lähde. Luonnossa Carita tuntee olevansa syvästi yhtä koko luomakunnan kanssa, sisin pysähtyy ja tuntuu kuin sydän alkaisi lyödä samaan tahtiin ympäröivän maailman kanssa.

”Maalaan hyvin intuitiivisesti ja heittäydyn prosessiin kokonaisvaltaisesti. Maalaaminen on minulle seikkailu, koskaan en tiedä minne lopulta päädyn”, taiteilija kuvailee. Caritan mielestä taidetta ei myöskään tarvitse osata itse hallita tai selittää. ”Jokainen voi vapaasti tulkita teoksiani ja toivon, että voisin houkutella ihmisiä taiteen äärelle yhdessä ihmettelemään mitä tämä teos minulle ja sinulle puhuu. Tämä kaikki siksi, jotta me voisimme olla tai tulla sellaisiksi, joiksi meidät on luotu. Ja että taide voisi koskettaa niitä alueita, jotka meissä ehkä vielä uinuvat, ” taiteilija luonnehtii.

Tuulissa ja pilvissä -näyttelyssä aistitaan ilmanpaineita ja muutoksia. Horisontissa voi nähdä ja kuulla monenlaista, mutta kun uudet tuulet puhaltavat – tempaavatko ne katsojan mukaansa? 

Tuulissa ja Pilvissä – näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 2.8 klo18.00.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Marjut Mässbacka

Museosihteeri

040 775 8077

marjut.massbacka(at)alajarvi.fi

Villa Väinölä / Nelimarkka-museo

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Villa Väinölä

 

Osoite

Väinöntie 4, 62900, Alajärvi

 

Tapahtuman järjestäjä

Marjut Mässbacka

marjut.massbacka@alajarvi.fi

040 775 8077