Tapahtumat

Tapahtumat

Ulla Heinonen, Sydäntä kutittaa

27.07.2024 - 18.08.2024
KLO 11:00 - 17:00

 

Ulla Heinonen, Sydäntä kutittaa, VarikkoGalleriassa 27.7.-18.8.24 ke-to klo 11-17

Sydäntä kutittaa on performatiivinen valokuvasarja lapsenlapsen ja valokuvaaja-isoäidin suhteesta. Yhteisen projektin ideat ovat syntyneet pienistä arjen huomioista ja leikeistä. Kuvien suunnittelu on leikkien tarkkailua, seuraamista ja niihin osallistumista. Leikeistä syntyy ideoita, jotka isoäiti ja lapsenlapsi rakentavat yhdessä performatiivisiksi kuviksi. Kuvien tekemisen metodina on yhdessä rakentaminen. Kameran laukaisinta painaa valokuvaaja, joskus kaukolaukaisin on lapsenlapsella. Sattumalla on aina osuutensa kuvien tekemisessä.

Sydäntä kutittaa -valokuvasarja on autofiktiivinen kertomus, jossa sekoittuvat arki, leikit ja muistot. Mitä jälkiä jätämme ja kuinka kauan ne säilyvät muistoina matkassamme?

Kuvat ovat jatkumo kahdelle aiemmalle valokuvasarjalle. Ensimmäinen projekti oli Sunnuntaiaamu, joka kertoo hetkistä, jolloin viikonlopun yhdessäolo lapsen kanssa on päättymässä. Toinen projekti, Toisaalla, käsittelee isoisän ja lapsenlapsen suhdetta sekä heidän isiensä poissaoloa heidän elämässään.

Ulla Heinonen on valokuvaaja, joka taltioi kohtaamisen hetkiä, ajan kulumista ja tunnelmia. Valokuvausprojektit etenevät kuvaamisen, kuvien katsomisen ja oivallusten tahtiin. Satojen otettujen kuvien ja ajan myötä alkaa kuvasarjasta kerros kerrokselta kuoriutua valokuvasarjan teema ja ydin.

VarikkoGalleria

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Varikkogalleria

Kalevalantie 6 B, 60100 Seinäjoki. Avoinna ke-su klo 11-17. Vapaa pääsy.

 

Osoite

Kalevalantie 6 b, 60100,

 

Tapahtuman järjestäjä

Varikko ry

galleriavarikko@gmail.com

0440669920