Tapahtumat

Tapahtumat

Vapaaehtoistoiminnan kurssi

22.10.2024
KLO 17:00 - 19:00

 

Lapuan kansalaisopiston järjestämä maksuton kurssi

Haluatko tehdä jotain merkityksellistä ja antoisaa? 

Onko sinulla halua auttaa muita ja olla osa yhteisöä? 

Kurssi tarjoaa sinulle perustiedot vapaaehtoisena toimimisesta ja esittelee erilaisia mahdollisuuksia ja kohteita Lapualla. Halusit sitten olla yksinäisen kaverina, tukena muistisairaalle, talkootyössä, hoivakodin asukkaiden, nuorison tai koululaisten parissa, saat kurssilla tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja ehkä löydät oman tapasi auttaa ja tukea lähimmäisiäsi. Jokaiselle luennolle voi osallistua myös erikseen.

Jos osallistut kaikille luennoille, voit halutessasi saada kurssista suoritusmerkinnän Oma Opintopolkuun. Se voi olla hyödyllistä oman osaamisesi dokumentoinnissa ja tulevaisuuden näkökulmasta. 

Tule mukaan, ole osa positiivista muutosta ja löydä merkityksellinen tapa käyttää aikaasi!

<ins>Sisällöt:</ins>

to 12.9. Perehdytys vapaaehtoistoimintaan ja sen merkitykseen. Mitä se sinulta edellyttää ja miten pääset alkuun. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anne Sironen, Sosiaali- ja terveysalan järjestötalo, Seinäjoki.

to 9.9. Vammaispalvelun tukihenkilötoiminta, tukihenkilökoordinaattori Nina Ala-Riihimäki, HyväEp. Sininauhasäätiö toiminnanjohtaja Anna-Leena Ruotsalainen. Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Riina Turja.

ti 24.9. Vapaaehtoistoiminta iäkkäiden henkilöiden kanssa, Susanna Nurmi. Varhaiskasvatuksen mumma- ja vaaritoiminta, varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäki. Saapas -toiminta, Sanna Mehtälä, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta. 4H-yhdistys, Liisa Kotala.

1.10. Toimiminen muistivapaaehtoisena, Muistiyhdistys, Päivi Jussila.

8.10. SPR ystäväkurssi.

22.10. Työpaja. Löydä oma tapasi toimia vapaaehtoisena. Palataan koulutuksen varrella saatuihin kokemuksiin ja oppeihin. Ohjatussa työpajassa etsitään auttamisen tapoja kuvitteellisille kohderyhmille. Keskustellaan vapaaehtoistoiminnasta Lapualla. Mikä voisi olla sinun tapasi osallistua.

29.10. Vapaaehtoisen oma jaksaminen. Lopuksi kokoonnutaan Jokilaakson matkailupuutarhaan nuotiolle pohtimaan Aana Vainion johdolla vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja omaa jaksamista. Nokipannukahvit ja lettuja. Opistolaiskunta tarjoaa. Lämmintä päälle.

Lisätietoja https://peda.net/id/633dd0defb0

Lapuan kansalaisopisto

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Kulttuurikeskus Vanha Paukku

Alajoki-sali

 

Osoite

Vanhan Paukun tie 1, 62100,

 

Tapahtuman järjestäjä

Elina Partanen

elina.partanen@lapua.fi

0444384531