Tapahtumat

Tapahtumat

Yön ja päivän kulkijat

15.05.2024 - 20.10.2024
KLO 18:00 - 16:00

 

Benjam Pöntisen ja Jukka Risikon luontokuvanäyttely

Etelä-Pohjanmaan museossa on esillä kahden luonnossa kulkijan valokuvanäyttely. Huikeat hetket ovat tallentuneet filmille ja muistikortille vuosikymmenien varrella. Pääosassa ovat eläimet: ketut, pöllöt, liito-oravat ja monet muut kanssakulkijat poikasineen. Eteläpohjalaisessa luonnossa riittää kuvattavaa ja näyttely onkin hyvä läpileikkaus sen lakeusmaisemasta ja metsistä eläimineen. Lakian ja metsien muutoksen myötä myös lajisto muuttuu ja monimuotoisuuden säilyttäminen on yhteinen haaste.

Liito-oravasta on Etelä-Pohjanmaan museon ulkoalueella oma näyttely, johon voi tutustua vuorokauden ympäri. Kannattaapa samalla reissulla katsastaa myös läheinen luonnonsuojelualue, josta liito-oravan saattaa bongata ihan livenä!

BENJAM PÖNTINEN on eteläpohjalainen kansainvälisestikin palkittu luontokuvaaja. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti liito-orava- ja lepakkokuvistaan sekä eteläpohjalaisista maisemistaan.

JUKKA RISIKKO on kuvannut aktiivisesti eteläpohjalaista luontoa vuodesta 2016 alkaen. Kuvaamisen johtoajatuksena hänellä on välittää ihmisille luonnon kauneutta ja muistuttaa sen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Seinäjoen museot

Hinta

6/4 €

Paikka

Etelä-Pohjanmaan museo

Törnäväntie 23

 

Osoite

Törnävänsaarentie 20, 60200, Seinäjoki

 

Tapahtuman järjestäjä

Sanna Kattelus

sanna.kattelus@seinajoki.fi

0444255668