Ajankohtaista

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

 

 

Digitukea kirjastossa

 

Tarvitsetko apua tietokoneen tai mobiililaitteiden käytössä? Kaipaatko tukea sähköiseen asiointiin? Haluaisitko oppia käyttämään kirjaston tarjoamia e-aineistoja? Kirjastolla on saatavilla digitukea arkisin klo 12-16. Voit myös varata etukäteen ajan neuvontaan joko soittamalla (p. 050 364 0788) tai laittamalla sähköpostia (kirjasto@isokyro.fi). Opetellaan yhdessä! Voit tulla joko oman laitteen kanssa tai käyttää kirjaston laitteita.

 

 

 

LIIKKUMO- liikuntavälinelainaamo sai nimen

Kiitos kaikille liikuntavälinelainaamon nimeä ehdottaneille. Osallistujien kesken arvottiin kolme lippua uimahalliin. Arpaonni suosi tällä kertaa Aatua, Villeä ja Nooraa; voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti ja palkinnot voi noutaa kirjastolta aukioloaikana.

 

Tapahtumat

 

Eeposkirjastojen etäkirjailijavierailu Riina Peltonen: Kyöpelinvuori ja vedenhenki – Tarinoiden Pohjanmaa  keskiviikkona 7.9. klo 17.30

Tilaisuus lähetetään suorana Seinäjoen pääkirjastolta. Voit seurata sitä verkossa kotikatsomossa, tai tulla katsomaan lähetyksen kirjaston Tietotorille. Seuraa tapahtumaa verkossa: https://youtu.be/wXGI2T3W3sw

Lisätietoja: https://sites.google.com/view/eeposkirjailijavierailut

 

 

Shakkikerho kirjastolla

Shakkia pelataan MAANANTAISIN klo 17-19.

Kerho on maksuton ja sinne ovat tervetulleita kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kerhoa vetää Jari Hietaharju (ilmoittaudu Jarille p. 040-8712391).

 

Lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu jälleen syksyllä kerran kuukaudessa torstai-iltaisin. Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 22.9. klo 18. Ensimmäisellä kerralla keskustellaan Tommi Kinnusen romaanista Ei kertonut katuvansa. Kysy lukupiirikirjaa kirjastovirkailijoilta! Kahvitarjoilu. Seuraavat kokoontumiset to 20.10., 17.11. ja 15.12. klo 18. Muut lukupiirikirjat ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

 

 

Näyttelyt

Lokakuu

Esa-Matias Heinosen näyttely Tietotorilla.

 

Satutunnit

 

Syksyn satutuokiot pidetään keskiviikkoisin 24.8., 21.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.  klo 10 (ellei toisin ilmoiteta). Tervetuloa!

 

 

Kansalaisopisto Alman IT-klinikka kirjastolla

Kansalaisopisto Alman IT-klinikka kirjastolla (ilmainen) perjantaisin klo 10-12 16.9.-9.12. Ryhmätuntien lisäksi kurssiin sisältyy myös yksilöllistä opetusta opettajan kanssa erikseen sovittuina ajankohtina. Opettajana Teija Seijari. Lisätietoja: https://opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=17393

 

 

Eepos-kirjastojen asiakkaille etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

 

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu eMagz on nyt käytettävissä Eepos-kirjastoissa. Voit lukea kotimaisia aikakauslehtiä verkossa etänä, esimerkiksi kotona tai bussimatkalla. Etäkäyttöön tarvitset Eepos-kirjastojen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Voit lukea e-lehtiä tietokoneiden, puhelimien tai tablettien yleisimmillä nettiselaimilla. Suosittelemme käyttämään Firefoxia tai Chromea. Lehdet löydät osoitteessa https://eepos.emagz.fi

 

Näin käytät palvelua
 

Kirjautumisen jälkeen näet lehtien uusimpien numeroiden kansikuvat. Valitsemalla lehden pääset sen esittelysivulle, jossa on Avaa lehti -painike uusimmalle numerolle sekä listaus lehden vanhemmista numeroista. Klikkaamalla kansikuvaa pääset lukemaan haluamaasi numeroa.

 

Jokaisella lehtinimikkeellä voi olla kerrallaan yksi lukija. Jos yksi asiakas lukee Tiede-lehteä, et pysty lukemaan mitään Tiede-lehden numeroa ennen kuin edellinen asiakas on lopettanut lukemisen. Voit kuitenkin jäädä jonottamaan sen vapautumista, kokeilla myöhemmin uudelleen tai lukea jotain toista lehteä. Jos avaat lehden, mutta et lue sitä, palaa takaisin lehtivalikoimaan. Näin lehti vapautuu toiselle lukijalle. Jos lukuistunto jää auki, etkä jatka lehden lukemista, lehti vapautuu automaattisesti 15 minuutin kuluttua seuraavalle käyttäjälle. Voit lukea lehteä korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, jonka jälkeen järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos. Halutessasi voit tämän jälkeen kirjautua palveluun uudestaan.

 

26 aikakauslehteä (ja 3 sanomalehteä) etäkäytössä 
 

Seuraavat lehdet ovat etäkäytössä vuonna 2022:

·         Alibi

·         Anime

·         Apu

·         Deko

·         Glorian koti

·         Ihana

·         Ilkka-Pohjalainen

·         Kaikkien aikojen joulu

·         Kissafani

·         Kotiliesi käsityö

·         Kuluttaja

·         Maalla

·         Maaseudun Tulevaisuus

·         Me Naiset

·         Metsälehti (sis. Makasiini)

·         Seura

·         Suomen Kuvalehti

·         Suomen Luonto

·         TM Rakennusmaailma

·         TV-Maailma

·         Tekniikan Maailma

·         Tiede

·         Tuulilasi

·         Vanhat koneet

·         Vapaa-ajan Kalastaja

·         Vasabladet

·         Viherpiha

·         Viva

·         Voi hyvin