Ajankohtaista

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Aukioloajat 1.9.2021 lähtien

 

Virkailija palvelee (asiointipiste myös auki):

ma - to klo 12 - 19
pe klo 12 - 17
la klo 10 - 14

 

Omatoimiaika ma-su klo 7-21

 

 

Koronarajoitukset

 

Lehtisali ja asiakastietokoneet ovat jälleen asiakkaiden käytettävissä 14.5.2021 alkaen. Muistathan kuitenkin edelleen käsihygienian, kasvomaskit ja turvavälit.


Isonkyrön kunnan koronavirustiedotteet löytyvät kunnan etusivulta

 

 

 

Tapahtumat

Lokakuu 2021

 

Muumipäivä kirjastolla maanantaina 18.10. Paula Nivukoski lukee muumitarinoita klo 12:30. Kuva: © Moomin Characters™ 

 

 

 

Shakkikerho kirjastolla torstaisin klo 17-19 28.10. lähtien. Shakki on laji, joka kehittää mm. omaa ongelmanratkaisukykyä, muistia ja ennakointitaitoja. Nyt shakkia on mahdollisuus tulla opettelemaan ja pelaamaan kirjastolle torstai-iltaisin. Ohjaaja auttaa sinut alkuun mikäli aikaisempaa pelikokemusta ei löydy. Kerho on maksuton ja sinne ovat tervetulleita kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kerhoa vetää Jari Hietaharju (p. 040-8712391).

 

 

Näyttelyt

 

Lokakuu 2021

 

Lapsen oikeudet todeksi -valokuvanäyttely 1.10.2021-27.10.2021

Valokuvaaja Mikko Toivosen koskettava näyttely kuvaa lasten, erityisesti tyttöjen, tilannetta Guatemalassa, Intiassa, Jordaniassa ja Ugandassa. Näyttelyn tekstit kertovat paitsi lasten tarinoista myös työstä, jota Plan International tekee lasten aseman parantamiseksi.

 

A:sta Ö:hön Muumien matkassa -näyttely (tulossa).

 

Janne Saanion junapienoismalleja vitriineissä.

 

 

Satutunnit

 

Satutuntien alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

Lainaa robotti!

 

Nyt voit lainata Isonkyrön kirjastosta Scribbler 3 -robotin! Laitteen laina-aika on 2 viikkoa. Laite on lainattavissa vain virkailijan ollessa paikalla.

 

Laitteen avulla voit tutustua ohjelmointiin ja robotiikkaan. Robotin ohjeet ovat luettavissa englanninkielisillä verkkosivuilla: https://tech.vamk.fi/s3/. Lataaminen onnistuu mukana olevan USB-johdon avulla.
Laitteella ei ole ikärajaa, mutta se on tarkoitettu lähinnä innostamaan nuoria ohjelmoinnin pariin. Laitteen voi lainata myös kouluun ja tutustua koko luokan kanssa ohjelmointiin.

Laitteen ovat Isonkyrön kirjastolle lahjoittaneet Vaasan ammattikorkeakoulu ja TIVIA Pohjanmaa.

 

 

Eepos-kirjastojen maksut voi hoitaa verkossa

Eepos-kirjastot eli Etelä-Pohjanmaan kaikki yleiset kirjastot sekä Laihia, Isokyrö, Kaskinen, Perho ja Veteli ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa. Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.
Huomioitavaa on, että asiakastiedoissa on oltava sähköpostiosoite, jotta verkkomaksaminen on mahdollista (kuitti maksusta lähetetään sähköpostiin).

 

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

 

EPress- JA EMagz-verkkolehtipalvelut kirjastossa

 

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Palvelut toimivat muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi