Ajankohtaista

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Koronarajoitukset

 

Lehtisali ja asiakastietokoneet ovat jälleen asiakkaiden käytettävissä 14.5.2021 alkaen. Muistathan kuitenkin edelleen käsihygienian, kasvomaskit ja turvavälit.


Isonkyrön kunnan koronavirustiedotteet löytyvät kunnan etusivulta

 

Kirjaston aukioloajat

 

1.9.2020 alkaen

 • Omatoimikirjasto on auki ma-su klo 7-21.
 • Virkailija palvelee (asiointipiste myös auki):
  • ma-to klo 12-19
  • pe klo 12-17
  • la klo 10-14

 • Kirjasto jatkaa aikaisemmin esiteltyä uloslainaamista (ks. tarkemmat ohjeet alla) toistaiseksi, jolloin asiakkaiden on mahdollista tulla lainaamaan aineistoa ulko-ovelta astumatta sisään kirjastoon. Uloslainaamiseen liittyvä kirjakassien luovuttaminen sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa.
 • Kirjastoauto pysähtyy parillisilla viikoilla torstaisin koulupysäkeillä
  • Kylkkälän koulu klo 9.40 - 10.40
  • Valtaalan koulu klo 10.55 - 11.55

 

Tapahtumat

 

 

Näyttelyt

Toukokuu 2021

 

Janne Saanion autojen pienoismalleja vitriineissä.

 

 

 

Satutunnit

 

Satutuntien alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

Lainaa robotti!

 

Nyt voit lainata Isonkyrön kirjastosta Scribbler 3 -robotin! Laitteen laina-aika on 2 viikkoa. Laite on lainattavissa vain virkailijan ollessa paikalla.

 

Laitteen avulla voit tutustua ohjelmointiin ja robotiikkaan. Robotin ohjeet ovat luettavissa englanninkielisillä verkkosivuilla: https://tech.vamk.fi/s3/. Lataaminen onnistuu mukana olevan USB-johdon avulla.
Laitteella ei ole ikärajaa, mutta se on tarkoitettu lähinnä innostamaan nuoria ohjelmoinnin pariin. Laitteen voi lainata myös kouluun ja tutustua koko luokan kanssa ohjelmointiin.

Laitteen ovat Isonkyrön kirjastolle lahjoittaneet Vaasan ammattikorkeakoulu ja TIVIA Pohjanmaa.

 

 

Eepos-kirjastojen maksut voi hoitaa verkossa

Eepos-kirjastot eli Etelä-Pohjanmaan kaikki yleiset kirjastot sekä Laihia, Isokyrö, Kaskinen, Perho ja Veteli ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa. Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.
Huomioitavaa on, että asiakastiedoissa on oltava sähköpostiosoite, jotta verkkomaksaminen on mahdollista (kuitti maksusta lähetetään sähköpostiin).

 

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

 

EPress- JA EMagz-verkkolehtipalvelut kirjastossa

 

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Palvelut toimivat muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

 

Uusi Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

 

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista. Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa. Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole). Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu vielä rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista. Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/