Palvelut ja aineistot

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Palvelut ja aineistot

Palvelut ja aineistot

KIRJASTOSSA ON TARJOLLA:

 

kirjallisuutta
sanoma- ja aikakauslehtiä
elokuvia
äänikirjoja
musiikkiäänitteitä
CD-rom -levyjä ja konsolipelejä
kielikursseja
e-lehtiä ja e-kirjoja sekä muita e-palveluja

 

A

Aikakauslehtien vaihtopiste

 

Kirjaston aulassa on hylly, johon asiakkaat voivat jättää omia luettuja aikakauslehtiään. Hyllystä voi ilmaiseksi ottaa mukaan muiden jättämiä lehtiä. Vaihtopisteeseen jätettävien lehtien toivotaan olevan uudehkoja ja hyväkuntoisia.

 

Asiointipiste

Asiointipisteestä voit hakea esimerkiksi Kelan lomakkeita sekä jättää niitä postitettavaksi eteenpäin. Kirjastossa voit käyttää asiointiin tietokonetta, skanneria sekä kopiokonetta. Kelalle lähetettäviä asiakirjoja voit tulostaa ja kopioida ilmaiseksi. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta opastaa sinua eri viranomaispalveluiden sähköisessä asioinnissa. Varmimmin asiointiapua saa arkisin klo 12-16.

 

C

Celia

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Lue lisää äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä: Celia.

 

D

Digituki

Isonkyrön kunnankirjasto on valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen. Kirjastossa on mahdollista saada digitukea ja opastusta esimerkiksi sähköiseen asiointiin ja laitteiden käyttöön arkisin klo 12-16. Voit myös varata ajan neuvontaan etukäteen.

 

 

E

Eepos -kirjastokimppa


Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot liittyivät helmikuun alussa 2017 uudeksi Eepos-kimpaksi.

 

Tämä tarkoittaa mm. sitä, että samalla kortilla voi lainata kaikissa 22 kirjastossa, lainatun aineiston voi palauttaa mihin kirjastoon vaan ja kaikkien Eepos-kirjastojen aineistoa pystytään tilaamaan seutulainaksi Isonkyrön kirjastoon (seutulainatilauksista veloitetaan 2 € kuljetusmaksu).

 

 

Eepos-kirjastojen verkkokirjasto toimii sivulla eepos.finna.fi

 

Eepos-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma löytyy osoitteesta www.ellibslibrary.com/eepos

 

Eepos-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt, joihin voi tutustua täällä

 

Huomioi, että jotkut maksut ovat muuttuneet uuden kimpan myötä! Lue lisää maksuista täältä 

 

E-kirjat

 

Eepos-kirjastoilla on yhteinen e-kirjakokoelma osoitteessa www.ellibslibrary.com/eepos

 

E-kirjoja voi lukea tabletilla, puhelimella tai tietokoneella eikä erillistä lukuohjelmaa välttämättä tarvita. E-kirjan lainaamiseen tarvitsee kirjastokortin tunnuksen (kortin numerosarja) sekä kortin PIN-koodin, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen lukemiseen löytyy täältä

 

 

 

Kaikkien Suomen kirjastojen e-kirjat on koottu yhteiseen eKirjasto -tietokantaan. Muiden kirjastojen e-kirjoja voi lainata, jos on kyseisessä kirjastossa toimiva kirjastokortti.

 

 

eMagz – aikakauslehtien verkkolehtipalvelu

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Verkkoaikakauslehtien valikoimassa on 27 lehteä. Niiden uusin numero sekä edellinen vuosikerta on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Palvelu toimii muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteessa www.emagz.fi

 

Vuoden 2022 alusta lähtien Eepos-kirjastoilla on eMagz-palvelu myös etäkäytössä osoitteessa https://eepos.emagz.fi/. Luettavana 27 lehteä, joita voit lukea missä ja milloin vain. Kirjaudu palveluun kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla.

 

ePress – sanomalehtien verkkolehtipalvelu

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Verkkosanomalehtien valikoimassa on yli 200 lehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Palvelu toimii muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteessa www.epress.fi

 

H

 

Hankintatoiveet

Voit esittää toiveita kirjastoon hankittavasta aineistosta (kirjat, lehdet, elokuvat, musiikki, pelit) kirjaston henkilökunnalle. Toteutamme toiveita mahdollisuuksien mukaan. Voit myös täyttää hankintatoivelomakkeen verkossa.

 

I

Internet-koneet asiakkaille

Kirjastossa on kahdeksan internet -konetta asiakaskäytössä. Ajan koneelta voi varata etukäteen tunniksi kerrallaan. Konetta voi käyttää korkeintaan kaksi henkilöä yhtä aikaa.

 

K

Kahviautomaatti

Kirjastossa on automaatti, josta saa kuumia juomia kuten kahvia ja kaakaota 1 euron hintaan

 

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole omassa kirjastossa, voidaan tilata kaukolainaksi. Laina on maksullinen. Kaukolainamaksu on 7 €/ tilaus ja Eepos-kirjastoista seutulainana tilattaessa 2 € / tilaus. Kaukolainapyynnön voi lähettää kirjastoon esim. sähköpostilla osoitteeseen: kirjasto(at)isokyro.fi

 

Kirjastoauto

Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastoauto Ykä pysähtyy parittomilla viikoilla torstaisin koulupysäkeillä:

Kylkkälän koulu klo 9.40 - 10.40
Valtaalan koulu klo 10.55 - 11.55

Voit tarkistaa kirjastoauton aikataulut ja sijainnit reittisovellus Passarissa.

 

Kirjastokino

Katsele elokuvia, sarjoja ja dokumentteja Kirjastokino-palvelussa. Kirjautumiseen tarvitset Eepos-kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Kokous- / kokoontumistila
Kirjaston Tietotori soveltuu ryhmien kokoontumiseen. Tila sopii pienille ja isommillekin ryhmille ja kokoustila on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Tila varattava ennakkoon. Tilan käyttö on maksutonta.

 

Kopiointipalvelu

Kirjastossa on kopiokoneen käyttömahdollisuus. Kopiomaksut 40 snt/koko A4 ja 80 snt/koko A3. Värikopiot maksavat 80 snt/ koko A4 ja 1,60 €/koko A3. Tulosteet ovat maksullisia, mustavalkoiset 40 snt/kpl ja värilliset 80 snt/kpl.

 

L

Langaton internet-yhteys

Kirjastossa on asiakaskäyttöön WLAN-verkko, jota voi käyttää asiakkaan omilla laitteilla. Salasanan ”kirjasto_vieraat” -verkkoon saa lainaustiskiltä. Käyttö on maksutonta.

 

Liikuntavälinelainaamo

Lisätietoa liikuntavälinelainaamosta ja lainattavista välineistä löydät täältä.

 

N

NAXOS -musiikkipalvelu

Isonkyrön kunnankirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kuunnella musiikkia internetistä.

 

NAXOS MUSIC LIBRARY on englanninkielinen musiikkipalvelu, joka sisältää pääasiassa klassista musiikkia. Palvelu on osoitteessa: http://eepos.naxosmusiclibrary.com

 

NAXOS MUSIC LIBRARY JAZZ sisältää jazz-musiikkia ja löytyy osoitteesta: http://eepos.naxosmusiclibrary.com/jazz

 

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla, salasanaa ei tarvita.

Yhtäaikaisia lisenssejä on rajoitettu määrä, joten muista kirjautua palvelusta ulos (Log out), jotta seuraava käyttäjä pääsee kirjautumaan palveluun.

Näyttelytila
Kirjaston tiloissa on mahdollista järjestää näyttelyitä. Tietotori sekä kirjaston aulatila soveltuvat hyvin erilaisten näyttelyiden tarpeisiin. Ota yhteyttä, mikäli haluat varata näyttelyllesi tilaa kirjastosta.

 

P

Playstation 3 -pelikonsoli (ei käytössä toistaiseksi)

Kirjastossa on Playstation 3 -pelikonsoli asiakaskäyttöön. Ajan pelaamiseen voi varata lainaustiskiltä tunniksi päivässä. Konsolilla voi pelata kaksi henkilöä yhtä aikaa.

 

R

Robotti

Voit lainata Isonkyrön kirjastosta Scribbler S3 -robotin. Laitteen laina-aika on 2 viikkoa. Laite on lainattavissa vain virkailijan ollessa paikalla.

 

Laitteen avulla voit tutustua ohjelmointiin ja robotiikkaan. Robotin ohjeet ovat luettavissa englanninkielisillä verkkosivuilla: https://tech.vamk.fi/s3/. Lataaminen onnistuu mukana olevan USB-johdon avulla.
Laitteella ei ole ikärajaa, mutta se on tarkoitettu lähinnä innostamaan nuoria ohjelmoinnin pariin. Laitteen voi lainata myös kouluun ja tutustua koko luokan kanssa ohjelmointiin.

Laitteen ovat Isonkyrön kirjastolle lahjoittaneet Vaasan ammattikorkeakoulu ja TIVIA Pohjanmaa.

 

Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista. Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa. Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole). Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu vielä rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista. Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

 

T

Tutkijanhuone

Kirjastossa on tutkijanhuone, jota voi varata tutkimuskäyttöön. Tutkijanhuoneessa on mikrofilmin ja mikrokortin lukulaitteet ja tietokone internetyhteyksineen sekä videokasettien digitointilaite.

 

V

Videokasettien digitointimahdollisuus

Kirjastossa on käytössä VHS-kasettien digitointilaite. Asiakas voi varata tutkijanhuoneen digitoidakseen itse omia videokasettejaan. Digitointilaitteeseen löytyy selkeät käyttöohjeet ja kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa neuvoa peruskäytössä. Digitointi kestää VHS-nauhan pituuden ajan. Asiakkaan on valvottava digitointia sen keston ajan. Asiakas voi tuoda mukanaan tyhjän levyn (DVD-R, DVD-RW, DVD+R tai DVD+RW), tai sellaisen voi ostaa kirjastosta 2 euron kappalehintaan.