Käyttösäännöt ja maksut

Vapaa-aika ja matkailu » Kirjasto » Käyttösäännöt ja maksut

Käyttösäännöt ja maksut

 

 

Eepos-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt löytyvät täältä.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt löytyvät täältä.

 

Kirjastokortti

 

Kirjastokortin saa ilmoittamalla henkilötietonsa kirjastoon. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa sillä lainatusta aineistosta.
Ensimmäinen kortti on maksuton. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan takaus. Jos kortti katoaa, siitä on ilmoitettava kirjastoon. Kadonneen tai rikkoutuneen kortin uusiminen maksaa 3 €. Samalla kortilla voi lainata kaikista Eepos-kirjastoista.

 

Verkkokirjasto

 

Verkkokirjastossa osoitteessa eepos.finna.fi voi etsiä materiaalia kaikkien Eepos-kirjastojen kokoelmista. Samalla näkee ajantasaiset saatavuustiedot kunkin kirjaston osalta. Kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja kirjastosta saatavalla salasanalla pystyy tekemään varauksia, uusimaan lainoja ja muuttamaan omia asiakastietoja.

 

Laina-ajat

 

Laina-aika on pääsääntöisesti neljä viikkoa, poikkeuksena dvd-ja blu-ray-levyjen sekä konsolipelien kaksi viikkoa. Jos teoksesta on useita varauksia, sen laina-ajaksi tulee kaksi viikkoa.

Kirjaston ollessa suljettu, aineiston voi palauttaa palautusluukkuun. Palautuspäiväksi tulee tällöin seuraava aukiolopäivä. Palautusluukkuun ei saa palauttaa äänikirjoja, cd- eikä dvd- tai pelilevyjä. Asiakas on vastuussa luukusta palautetun aineiston rikkoutuessa.  Eepos-kirjastojen lainat voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon.

 

Varaus

 

Lainassa olevasta aineistosta voi tehdä maksuttoman varauksen joko kirjastossa, puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokirjastossa.

 

Lainan uusiminen

 

Lainan voi uusia, ellei siitä ole varausta. Uusimisen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokirjaston kautta.

 

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole omassa kirjastossa, voidaan tilata Eepos-kirjastoista seutulainaksi tai muista kirjastoista kaukolainaksi. Seutu- ja kaukolainat ovat maksullisia (ks. maksut ja korvaukset). Eepos-kirjastojen välillä kuljetukset kuljettavat aineistoa 1-2 krt viikossa, muista kirjastoista aineisto toimitetaan postin välityksellä.

 

Internet-koneet asiakkaille

 

Kirjastossa on kahdeksan internet -konetta asiakaskäytössä. Ajan voi varata etukäteen tunniksi kerrallaan. Konetta voi käyttää korkeintaan kaksi henkilöä yhtä aikaa.

 

Kirjastossa on myös Playstation 3 -pelikonsoli. Konsolille voi varata ajan korkeintaan tunniksi kerrallaan ja sillä voi pelata kaksi henkilöä yhtä aikaa.

 

Tutkijanhuone ja kotiseutukokoelma

 

Kirjastossa on tutkijanhuone, jota voi varata tutkimuskäyttöön. Tutkijanhuonessa on mikrofilmin ja mikrokortin lukulaitteet, videokasettien digitointilaite sekä tietokone internetyhteyksineen ja oheislaitteineen. Tutkijanhuoneessa sijaitsee myös kotiseutukokoelma, johon on kerätty aineistoa Isostakyröstä ja lähialueilta. Tutkijanhuone ei käytössä omatoimiaikana.

 

MAKSUT JA KORVAUKSET

 

Myöhästymismaksu myöhässä olevasta aineistosta 0,10 €/laina/vrk                           koskee aikuisten aineistoa sekä kaikkia dvd- ja blu-ray-levyjä sekä konsolipelejä. Maksu alkaa kertyä kahden päivän jälkeen eräpäivästä lukien

 

Seutulaina Eepos-kirjastosta                                 2 € /laina

 

Kaukolaina muista kirjastoista                              5 €/laina

 

Kirjastokortti (1. ilmaisen jälkeen)                        3 €

 

Noutamatta jäänyt varaus                                      1 €

 

Valokopio       musta-valk. A4 0,40 €/kpl; A3 0,80€/kpl

 

värillinen  A4 0,80 €/kpl; A3 1,60 €/kpl

 

Tulosteet       0,40 €/kpl mustavalk.; 0,80€/kpl värillinen

 

Asiakas on velvollinen korvaamaan kadonneen tai vahingoittuneen aineiston joko vastaavalla aineistolla tai maksamalla kirjaston määräämän hinnan. Kirjasto ei ole vastuussa, jos asiakkaan laite rikkoutuu kirjaston CD:n, kasetin, CD-romin, DVD:n, videokasetin tai konsolipelin ollessa laitteessa. Videotallenteita tai DVD-levyjä ei voi kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi korvata vastaavalla tallenteella.

 

Näiden korvaus peritään seuraavasti:

 

Hankintahinta 50 € tai yli                               korvaus 20 €

 

Hankintahinta alle 50 €                                  korvaus 10 €

 

Muista ilmoittaa osoitteen- ja nimenmuutokset kirjastoon!

 

Hankintatoiveita ja kehittämisehdotuksia saa esittää kirjastoon.

 

Kirjaston henkilökunta on sinua varten – aina saa kysyä!